Zabudnutá vražda - Christie, Agatha anglická autorka detektívnych románov 15. septembra 1890 - 12. januára 1976; Kořínek, Otakar (Bratislava Smena, 1979)
Slečna Marplová sa tentoraz zapája do vyšetrovania vraždy na podnet nevlastnej dcéry nezvestnej Helen Kennedyovej. Hľadanie vraha, ktorý dosiaľ ohrozuje svoje okolie, komplikuje skutočnosť, že v inkriminovanom čase sa na mieste činu nachádzali traja muži a všetci mali motív.
Keywords: slečna Marplová; anglická literatúra; kriminálne romány