Jaroslav Vodrážka - Závadová, Karin (Martin Matica slovenská, 1984)
Monografia venovaná životu a dielu ilustrátora, grafika, výtvarníka, spisovateľa i jedného zo zakladateľov slovenskej ilustračnej tvorby pre deti a mládež, Jaroslava Vodrážku. Kniha je rozdelená do dvoch obsiahlych častí: 1. Život umelca (Návšteva v ateliéri; Vodrážkovci; Škola a počiatky výtvarnej činnosti; Martinské roky...); 2. Dielo (Grafika; Ilustrácia; Kresba; Maliarstvo...).
Keywords: Vodrážka, Jaroslav -- Český maliar, grafik a ilustrátor. Patrí k priekopníkom detskej knižnej ilustrácie. -- 29. novembra 1894 - 9. mája 1984; česká literatúra; výtvarné umenie; maliarstvo; maliari; kresba; grafika; biografie; obrazové publikácie