Zvony, zvonice a zvonenie na Spiši v minulosti katalóg k výstave pri príležitosti 500. výročia úmrtia Jána Wagnera, poslednej výraznej osobnosti spišskonovoveskej stredovekej kovolejárne založenej Majstrom Konrádom (1513-2013) - Števík, Miroslav (Múzeum Spiša Spišská Nová Ves, 2013)
Múzeum Spiša pri príležitosti významného výroeia spätého so slávnou kovolejárskou
dieloou založenou Majstrom Konrádom pripravilo výstavu o zvonoch, zvoniciach a
zvonení na Spiši v minulosti. Jej obsahom je priblíženie pôsobenia vynikajúcich
majstrov spomínanej dielne poeas stredoveku v Spišskej Novej Vsi, prezentácia
replík gotických krstite3níc v nej vyhotovených, ako aj súboru originálnych zvonov z
východného Slovenska. Druhá eas? výstavy predstaví návštevníkom jedineenú
architektúru spišských renesanených zvoníc.
Keywords: zvony; zvonice; Východné Slovensko; Spiš (Slovensko); zvonári; Krompachy -- str. 28; kovolejári; cirkevné stavby; regionálna literatúra