Hostinec Jamajka - Maurierová, Daphne du anglická autorka 13. mája 1907 - 19. apríla 1989 (Slovenský spisovateľ, 1994)
Začiatok 19. storočia, Cornwall. Dvadsaťtriročná Mary Yellanová odíde po matkinej smrti k tete do Bodminu,ktorá sa vydala za Jossa Merlyna. Joss Merlyn je vodcom zločineckej bandy v hostinci Jamajka, o ktorom kolujú hrôzostrašné historky. V hostinci sa Mary zoznámi s jeho bratom Jemom. Počiatočná nenávisť sa mení na lásku a Mary sa chce za každú cenu dopátrať pravdy. Po tragickej udalosti, ktorej je svedkom sa dozvie všetko o bande. Zostáva už iba záhadou, kto to všetko organizuje...