Projekt ideálna manželka - Simsion, Graeme austrálsky autor, scenárista a dramatik 1956; Oravcová, Adriana (Bratislava Fortuna Libri, 2013)
Don Tillman sa chce oženiť. Ešte však nevie s kým. Má tridsaťdeväť rokov, je slobodný a inteligentný, má vysoké spoločenské postavenie a nadpriemerný príjem. Logicky by mal priťahovať širokú škálu žien, no ťažko nadväzuje kontakty. Trpí totiž Aspergerovým syndrómom a vedie systematizovaný život, v ktorom panuje rutina, tabuľky a harmonogramy.
Jeho problém by mal vyriešiť Projekt ideálna manželka - podrobný dotazník, pomocou ktorého chce nájsť svoju partnerku. Rozhodne by ňou nemala byť fajčiarka, barmanka, žena, čo priveľa pije a chodí vždy neskoro. Rosie Jarmanová má všetky tieto nežiaduce vlastnosti. Okrem toho je temperamentná, inteligentná a krásna a túži spoznať svojho biologického otca. Pri tomto hľadaní jej pomáha Don, profesor genetiky, ktorý napokon zistí, že vedeckými metódami lásku nemožno nájsť. Láska si musí nájsť vás.
Keywords: austrálska literatúra; spoločenské romány; príbehy o mužoch