Dějiny československoho práva : 1945 - 1989 - Kuklík, Jan (Auditorium s.r.o, 2011)
Kniha mapuje vývoj československého soukromého i veřejného práva v kontextu politických a hospodářských dějin Československa po druhé světové válce. Poukazuje na specifika jednotlivých odvětví práva pod vlivem komunistické ideologie, stejně jako na proces deformace tradičních právních institutů. Autoři se věnují také bezprostředně poválečnému období, obnově právního řádu a vypořádání se s válečnou minulostí. Kniha je určena především studentům vysokých škol.