Koniec hry - Mitana, Dušan (Erb, 1984)
Spoločenskokritický román Koniec hry (1984), ktorý vyznieva ako kritika morálneho stavu spoločnosti v poslednom desaťročí totalitného režimu i psychologickým románom s detektívnou zápletkou. Hlavná postava, režisér Peter Slávik trpiaci silnou viazanosťou na matku, zabije svoju manželku, pretože nie je schopný vyrovnať sa s jej odlišným pohľadom na svet. Tento Mitanov román bol prijatý s určitými rozpakmi, čo možno prisúdiť aj zmenám, ktoré musel autor urobiť, ak ho chcel publikovať.