Mlaď sa hrá - Ondrejka, Kliment slovenský etnograf 9. decembra 1929 - 19. februára 2011 (Opus, 1987)
Kliment Ondrejka pripravil pestrý výber riekaniek, vyčítaniek a detských hier (na zvieratká, remeslá atď.). Niektoré z nich majú pôvodný ľudový nápev, k iným skomponovali melódiu renomovaní slovenskí skladatelia. Všetky hry majú presné choreografické pokyny.