Pieseň o Šalamúnovi - Morrisonová, Toni (Smena, 1981)
Román je ságou štyroch generácií amerických černochov, z ktorých prvá zažila ešte otrokárstvo. No protagonistom príbehu je najmladší Macon, prezývaný Ciciak, ktorý si hľadá svoje miesto v spoločnosti.