Tajemství výchovy šťastných dětí - Biddulph, Steve austrálsky psychológ 15. augusta 1953 (Portál,s.r.o, 2011)
Autor navazuje na svou předešlou, u nás i v zahraničí velmi úspěšnou, knihu Proč jsou šťastné děti šťastné a nabízí rodičům a dalším vychovatelům nové podněty k zamyšlení nad tím, jak žít s dětmi a vychovávat je takovým způsobem, aby byly šťastné. Velice čtivou a přehlednou formou se zabývá tématy rodičovství, výchovy dětí, aspektů vyrovnané lásky. Tajemství výchovy šťastných dětí nachází autor především v takové lásce rodičů a vychovatelů, která je citlivá, ale při výchově dětí nedělá ústupky.