Boh sa prihovára k duši - Klotzová, Justína (Deggendorf Hubert Josef Hintermaier, 1993)
Naším úmyslom je opätovne uviesť všetky modlitby pochádzajúce od Ježiša, ktoré sú obsiahnuté v uvedených zošitoch. Chceme ich sprístupniť najmä tým, čo túžia po modlitbe. Najdôležitejšou modlitbou, podľa slov samotného Spasiteľa, je "Prejav lásky." Hlavným cieľom vydania tejto publikácie je sprostredkovanie spásy Pána Ježiša, lepšie povedané, prostredníctvom nich sa aktívne podieľať na diele vykúpenia. Táto myšlienka sa tiahne ako zlatá nit celým textom. Pán Ježiš hovorí napr. o bratskej obetavosti, pretože je nutné tým, ktorí spejú k záhube, urýchlene pomôcť. Veľmi často sa opakuje prosba o aktívnu spoluúčasť na vykupiteľskom diele, najmä v duchovnej oblasti prostredníctvom modlitieb. Ďalším aspektom publikácie sú výpovede Pána Ježiša k tematike rôznych čností, ktoré sa bezprostredne dotýkajú našej viery.
Keywords: nemecká literatúra; náboženstvá; kresťanstvo; duchovné zamyslenia; modlitby; populárno-náučné publikácie