Tornádo - Grant, Charles americký autor 12. septembra 1942 - 15. septembra 2006; Carter, Chris americký autor talianskeho pôvodu 14. júl 1965; Jusková, Katarína (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1997)
Sériový vrahovia nôžu mať všakovaké chúťky aj podoby. Tento je obzvlášť nevyspytateľný. Zohavené telá, ktoré sa zjavujú v exotickom prostredí púšte Nového Mexika, nespája navonok nijaká súvislosť. Navzdory existencii rozličných siekt či indiánskeho kmeňa v oblasti nič nenasvedčuje, že ide o násilenstvo alebo rituál. Všetky obete spája navonok iba jedno - zahynuli nevysvetliteľným spôsobom, prežívajúc v posledných okamihoch života neľudské utrpenie.
Keywords: Spisy X; americká literatúra; kriminálne romány; sci - fi; fantastické romány