Kľukatý let motýľa. 3. - Zelinová, Hana slovenská autorka 20. júla 1914 - 16. marca 2004 (Slovenský spisovateľ, 1983)
Sága mikulášskych garbiarskych rodov sa uzatvára: Kľukatý let motýľa je záverečným dielom trilógie (1. Hodvábna cesta, 2. Smäd), ktorá dejovo obsiahla takmer storočné obdobie a v protagonistoch najmenej tri generácie robotníckych, meštianskych a zemianskych rodín v Liptovskom Mikuláši, Palúdzke, Trnovci a v najbližšom okolí. Od malej súkromnej "varštate", cez fabriky boháčov po moderné kožiarske závody viedla dlhá, kľukatá cesta.