Spolok diablov. 2. - Zagorka, Marija Jurič chorvátska autorka a novinárka 2. marca 1873 - 29. novembra 1957 (Smena, 1991)
Dej druhého zväzku sa odohráva v prostredí chorvátskej šľachty za čias panovania Márie Terézie. MALLEUS MALEFICARUM - tak znie titul tohto diela v origináli - bola zbierka zákonov, podľa ktorých súdili ešte v staroveku čarodejnice a ktorá dávala sudcom i ostatným predstaviteľom svetskej a cirkevnej moci široké možnosti prenasledovať nevinné obete.Okolo krásnej a bystrej kontesy Nery Keglevičovej sa postupne sformuje skupina mladých ľudí, ktorí sa rozhodnú s nasadením vlastných životov bojovať za odstránenie týchto nezmyselných a krutých zákonov, proti hlúposti a poverčivosti.Podobne ako Gričská čarodejnica aj Spolok diablov je plný prekvapujúcich zvratov a miestami pripomína napínavú detektívku.