Neviditelný - Wells, Herbert George (Melantrich, 1990)
Do hospůdky v anglické vesnici Iping v Západním Sussexu přichází během vánice záhadný cizinec. Je oděn v dlouhém kabátě, jeho obličej je s výjimkou nosu celý zahalen, na hlavě má plstěný klobouk a oči jsou schovány za tmavými brýlemi. Jeho chování je značně odměřené, působí dojmem samotáře. Nepřeje si být rušen a většinu času tráví v pokoji prací s chemickými přístroji. Ven vychází pouze v noci. Cizinec a jeho nezvyklé chování se rychle stane předmětem místních drbů a spekulací...