Rozvojové vzdelávanie - kolektív autorov (Nadácia Pontis Bratislava, 2014)
Rozvojové vzdelávanie učí k zodpovednosti za globálne spoločenstvo v rámci lokálnych pomerov každého jednotlivca. Jeho cieľom je teda dosiahnuť spoločenský rozvoj prostredníctvom plnohodnotnejšieho vzdelávania. Slovenský vzdelávací systém sa s týmto konceptom zatiaľ iba oboznamuje. Táto publikácia preto prináša súbor niekoľkých tém, ktoré tvoria jadro problematiky rozvojového vzdelávania. Nechýbajú medzi nimi otázky spojené s medzinárodným obchodom, ľudskými právami a životným prostredím. Okrem teoretického vymedzenie jednotlivých tém kniha obsahuje praktické postupy a cvičenia, ako tieto témy priblížiť študentom. Napriek tomu, že táto publikácia je určená predovšetkým pre vysoké školy, je vhodná aj pre vyššie ročníky stredných škôl.
Keywords: slovenská literatúra; multikulturalizmus; humanitárna pomoc; chudoba; obchod; terorizmus; komunikácia; ľudské práva; životné prostredie -- 21. storočie; migrácia obyvateľstva; metodické príručky; učebnice vysokých škôl