Didaktická technika pro učitele - Hlavatý, Jozef (Vysoká škola chemicko-technologická, 2011)
Skripta Didaktická technika pro učitele přibližují čtenáři základní problematiku předmětu Didaktická technologie. Úvodem jsou zmíněny základy teorie materiálních didaktických prostředků, funkcí technických výukových prostředků a kybernetické pedagogiky. Navazující kapitoly pojednávají o jednotlivých kategoriích didaktické techniky s hlediska funkčního principu a uspořádání klasických i moderních zařízení, jejich obsluhy a výukového využití. Jsou zmíněny způsoby tvorby, získání a využití zvukových, obrazových a datových nosičů.