Petrolejový princ - May, Karl nemecký autor 25. februára 1842 - 30. marca 1912 (Mladé letá, 1986)
V dobrodružnom románe sa stretnete s Apačským náčelníkom Winnetouom, bielym lovcom Old Shatterhandom a celou družinou zálesákov na čele s neprekonateľným vtipkárom Samom Hawkensom. Dej románu je napínavý, plný dobrodružstiev, nečakaných zvratov, humorných príhod a dobrodružstiev. S napätím sledujeme úsilie zálesákov, ktorí chcú zachrániť dôverčivého bankára z pazúrov falošného Petrolejového princa a nemenej dôverčivých vysťahovalcov z pazúrov bandy finderov, ktorí znepokojovali svojimi výčinmi celú južnú Arizonu.