Winnetou 3. - May, Karl nemecký autor 25. februára 1842 - 30. marca 1912; Ušák, Teofil (Bratislava Dixit s.r.o., 2013)
Vinnetou a Old Shatterhand opäť bojujú za práva utláčaných indiánov a do cesty sa im dostane aj obávaný zloduch Santer. Posledný diel Vinnetoua má síce tragické finále, predchádza mu však plno napínavých dobrodružstiev slávnej dvojice.
Prvýkrát máte možnosť prečítať si originálnu románovú predlohu a porovnať ju so slávnym filmom z roku 1965.

DVD obsahuje dokonale zreštaurovanú a vyčistenú verziu legendárneho filmu nazvaného Vinnetou 3 - Posledný výstrel, ktorý mal premiéru v roku 1965. Tento film je dodnes považovaný za najlepšie filmové spracovanie dobrodružstiev Vinnetoua a Old Shatterhanda a záverečná scéna spoľahlivo rozplakala milióny divákov na celom svete.
Keywords: Winnetou; Old Shatterhand; nemecká literatúra; westerny; dobrodružné príbehy; historické príbehy; Indiáni; sfilmovaný príbeh