Ostrov pokladov 2. - Stevenson, Robert Louis škótsky autor, básnik a autor cestopisných kníh 13. novembra 1850 - 3. decembra 1894; Ždán, Peter (Bratislava Mladé letá, 1987)
Dospievajúci Jim Hawkins sa spolu s priateľmi vydá hľadať legendárny poklad slávneho pirátskeho kapitána Flinta. Začína sa napínavá plavba na plachetnici Hispaniola a vzrušujúca cesta za pokladom zakopanom na bájnom Ostrove pokladov. Tajomná mapa, Dlhý John Silver, papagáj na pleci, nepokojná cesta oceánom, chladnokrvní piráti, vzbura na lodi a boj o ukrytý poklad... To všetko prináša román, ktorý inšpiroval celé generácie čitateľov túžiacich po úniku zo všednej reality, snoch a dobrodružstvách. Román, ktorý sa dočkal mnohých filmových a divadelných spracovaní. Vráťte sa do čias svojho detstva, v ktorom ste sa nevedeli odtrhnúť od pútavých príbehov.
Keywords: Ostrov pokladov; anglická literatúra; dobrodružné príbehy