Chrobáčikovia - Karafiát, Jan (LIBREX, 1997)
Chrobáčikovia - patria ku klasickým a stále obľúbeným dielam českej detskej literatúry a mali by byť neoddeliteľnou súčasťou každej knižnice. Pripomeňme si, že postavičky chrobáčikov a lienok sú nám blízke pre svoje pravdivé ľudské vlastnosti, nielen tie dobré, ale i tie horšie.