Michelangelo - Gubern, Elisa Arnau; Schwarzová, Karolína (Géniové umění, 2007)
Dá se říci, že Michelangelo (1475-1564) byl opravdu renesanční člověk. Byl to vynikající sochař, malíř, architekt, kreslíř a básník, který se během dlouhého života stále zdokonaloval, až se stal mistrem mezi mistry. Jeho díla dodnes vzbuzují úžas.