Šťastná pútnička - Puzo, Mario americký autor a filmový scenárista 15. októbra 1920 - 2. júla 1999 (Pravda, 1979)
Mario Puzo, americký spisovateľ talianskeho pôvodu, je slovenským čitateľom známy svojim románom Krstný otec. Mario Puzo je skvelý rozprávač. Príbehy v jeho knižkách sa rozvíjajú prudkým tempom a strhávajú čitateľa. To platí rovnako o Šťastnej pútničke. Lucia Santa, hrdinka nášho románu, prežíva svoj pohnutý osud v newyorskej West Side, dobre známej štvrti chudobných prisťahovalcov, v ktorej vyrastá podhubie mafie. Autor však tentoraz vedome nesiaha po senzačnej téme. Sústreďuje sa na osud prostej ženy, matky, prekypujúcej nevyčerpateľnou silou v boji s neľútostným osudom.