Diabol v tele - Radiguet, Raymond (Slovenský spisovateľ, 1988)
Diabla v tele napísal v osemnástich. Je skutočne impresívne koľko silných emócii ale aj múdrosti dokázal v sebe nájsť na opísanie vzťahu mladého chlapca a zrelej ženy, ktorý si plným právom zaslúži označenie láska. Až posmrtne sa mu dostalo uznania a dielo bolo sfilmované v roku 1947 s vtedy 25 ročným Gérardom Philipom v hlavnej úlohe.