Kľúčik od trinástej komnaty - Suballyová, Ľubica (Vydavateľstvo Matice slovenskej, 2007)
Čo sa skrýva za zamknutými dverami záhadnej izbietky v starobylej chalúpke zabudnutej kdesi medzi tajchami a starými štôlňami Štiavnických vrchov? Na mieste, kde každý kameň dýcha históriou... Rozlúštia mladí pátrači záhadu trinástej komnaty a jej podivného obyvateľa? Krehký prázdninový príbeh s nádychom tajomstva prezradí veľa aj o "trinástej komnate" vzťahov - kamarátskych, súrodeneckých, rodičovských, skrátka medziľudských, pri ktorých naša zvedavosť môže niekedy narobiť takmer nenapraviteľné škody...