Kreutzerova sonáta. Rodinné šťastie - Tolstoj, Lev Nikolajevič ruský autor, románopisec, esejista, dramatik a filozof 9. septembra 1828 - 20. novembra 1910; Žiaranová-Dvořáková, Ružena (Bratislava Pravda, 1985)
Dve novely ruského klasika (Rodinné šťastie, Kreutzerova sonáta). Ústrednou témou je láska, zároveň poskytujú aj poučenie o psychologických a morálnych aspektoch manželského života, videného bez ilúzií...
Keywords: ruská literatúra; romány o láske