5. Oko lesa - Kerr, Philip anglický autor krimi 22. februára 1956 - 23. marca 2018; Frank, Patrick (Slovart s.r.o. Bratislava, 2010)
1.-Džínovia faraóna Achnatona, 2.-Modrý džin Babylonský, 3.-Kráľovská kobra z Káthmandu, 4.-Deň džinovských bojovníkov, 5.- Oko lesa
Ďalšie pokračovanie úspešnej série kníh Deti čarovnej lampy, v ktorej John a Philippa môžu zachrániť svet pred bájnym proroctvom starých Inkov. Deti zázračnej lampy sa hlboko v amazonskej džungli musia postaviť zoči-voči starému kamarátovi. Dybbuk chce otvoriť zakliaty portál, aby sa mu vrátili džinovské schopnosti. Dokážu ho dvojčatá zastaviť, skôr ako zničí úplne všetko?
Keywords: Deti čarovnej lampy; anglická literatúra; literatúra pre deti; dobrodružné príbehy; historické príbehy; Inkovia; pre čitateľov od 11 rokov