Mamino tajomstvo 3. - Reesová, Gwyneth anglická autorka pre deti 10. mája 1968; Smolová, Andrea (SPN - Mladé letá Bratislava, 2008)
Tretia časť vtipných príbehov o vážnych životných veciach (Perfektná mama, Mama v podozrení). Hrdinka Esmie stále hľadá tú najlepšiu mamu, keďže vlastná zomrela pri jej narodení. Jej život je plný záhad. V tejto časti rieši záhadu starej skrinky na šperky, ktorá podľa všetkého obsahuje tajomné posolstvo od jej pravej mamy.
Keywords: Mama; anglická literatúra; literatúra pre deti; príbehy o deťoch; pre čitateľov od 9 rokov