Svět nad propastí - Fosarová, Grazyna; Bludorf, Franz; Kurka, Tomáš (Dialog Liberec, 2012)
Autorská dvojice je známá českým čtenářům z předchozích publikací: Intuitivní logika, Chyby v matrix, Předurčené události a Fakta o převtělování. Tentokrát varují před možným ohrožením existence lidstva. Předkládaná fakta bohužel vycházejí z důkladných vědeckých expertíz. Nevyzpytatelnost a proměnlivost fyzikálních zákonů demonstrují na schopnostech polského jasnovidce Kryzsztofa Jankowského. Akutní ohrožení lidstva představuje také nebývalá seizmická činnost a ochlazování Země v důsledku poklesu sluneční aktivity.
Čtenář se dozví, že s rozličnými hrozbami kalkulují tajné služby a hlavy velmocí. Pro uchování života mocných jsou ve vší tajnosti budována podzemní města v USA i v Rusku se zásobárnami potravin, pohonných hmot a genetických materiálů. Velmoci v nich skrývají balistické jaderné hlavice, které mohou být aktivovány počítači v rámci programu Mrtvá ruka (program sám od sebe zničí stát, který už zničil stát vlastníka programu).
Keywords: nemecká literatúra; nevysvetlené javy; jasnovidectvo; tajné služby; populárno-náučné publikácie