Lexikón svetových dejín - Kamenický, Miroslav (SPN, 1997)
Lexikón je určený najmä študentom stredných a vysokých škôl ako pomôcka pri štúdiu a slúži aj tým, ktorí sa pripravujú na prijímacie skúšky na vysoké školy. Je však užitočný pre všetkých, ktorí sa potrebujú rýchlo zorientovať v historickom procese, čo umožňuje zoradenie údajov do časového sledu bez ohľadu na krajinu či sféru spoločenského vplyvu.