Statočnosť - Evans, Nicholas anglický autor, novinár, scenárista, televízny a filmový producent 26. júla 1950 - 9. augusta 2022 (Ikar, a.s, 2011)
Osemročný Thomas Bedford v svojom živote veľa lásky nepoznal a vonkoncom sa to nezlepší, ani keď ho rodičia pošlú do bezútešnej anglickej internátnej školy, kde vládnu zákerní spolužiaci a sadistickí učitelia. Jedinú útechu nachádza vo vysnenom svete kovbojov a Indiánov. Keď sa však jeho sestra Diane, vychádzajúca herecká hviezda, zaľúbi do uhladeného kovboja Raya Montana, jedného z westernových hrdinov televíznej obrazovky, Tomov život sa od základu zmení.