Fyzikálna chémia - Klein, Erik (Slovenská technická univerzita, 2012)
Text učebnice určenej nielen pre študentov bakalárskeho štúdia na FCHPT STU, ale i pre iných záujemcov o štúdium fyzikálnej chémie, je rozdelený na všeobecnú časť, laboratórne práce a tabuľkovú prílohu. Všeobecná časť sa zaoberá fyzikálnymi veličinami a ich meraním, fyzikálnochemickými meraniami, štatistickým a počítačovým spracovaním experimentálnych údajov. Laboratórne práce v druhej časti knihy pokrývajú všetky oblasti fyzikálnej chémie: vlastnosti plynov a kvapalín, chemickú termodynamiku, elektrochémiu, chemickú kinetiku i koloidiku.