Snežienka - Andersen, Hans Christian dánsky prozaik, dramatik, básnik a rozprávkar 2. apríla 1805 - 4. augusta 1875 (Mladé letá, 1981)
V Andersenových miniatúrnych príbehoch prevláda hlboký cit pre spravodlivosť a cit pre ponížených a urazených. Halí ich do hábu plného poézie. V každom jeho príbehu je ukrytá múdrosť a skúsenosť dospelého človeka. Dán Hans Christian Andersen je jedným z priekopníkov a najvýznamnejších predstaviteľov novej umeleckej rozprávky, ktoré vošli do čítania detí všetkých národov.