Svadba líšky Ryšky - Grimm, Wilhelm nemecký autor, zberateľ ľudových rozprávok 1786–1859 (Mladé letá, 1984)
Bratia Grimmovci zozbierali obrovské množstvo ľudových rozprávok, povestí a piesní v rôznych nemeckých nárečiach, prerozprávali ich do spisovnej nemčiny a vydali. Do našej knihy sme zámerne vybrali z rozsiahleho diela bratov Grimmovcov u nás málo známe alebo neznáme rozprávky.