Svadba líšky Ryšky - Grimm, Wilhelm nemecký autor, zberateľ ľudových rozprávok 1786–1859; Končeková-Veselá, Ľuba (Bratislava Mladé letá, 1984)
Bratia Grimmovci zozbierali obrovské množstvo ľudových rozprávok, povestí a piesní v rôznych nemeckých nárečiach, prerozprávali ich do spisovnej nemčiny a vydali. Do našej knihy sme zámerne vybrali z rozsiahleho diela bratov Grimmovcov u nás málo známe alebo neznáme rozprávky.
Keywords: Obor a krajčír; Šalátočka; Vreteno, člnok a ihla; Jorinda a Joringel; Šiesti sluhovia; Medvedia koža; Dvaja bratia; O kocúrovi, kohútovi a kose; Črievičky v tanci zničené; O múdrej sedliakovej dcére; Voška a blška; Brémski muzikanti; Husiarka; nemecká literatúra; literatúra pre deti; rozprávky - ľudové -- Nemecko; pre čitateľov od 9 rokov