Na veky vekov. 2. - Follett, Ken anglický autor 5. júna 1949 (Tatran, 2011)
Po dvesto rokoch, ktoré uplynuli od smrti grófa zo Shiringu, sa čitateľ znovu vracia do Kingsbridgea, z ktorého sa stalo prosperujúce a významné mesto. Sledujeme pohnuté osudy potomkov, ktorých pokrvná línia vedie priamo k Jackovi Builderovi, staviteľovi kingsbridgeskej katedrály. Na veky vekov je síce pokračovaním príbehu Pilierov zeme, ale samostatný dej sa odohráva za vlády Eduarda III. počas storočnej vojny, ktorá priniesla nekonečné roky neistoty a nestability, chorôb, hladu a chudoby. Aj v pokračovaní je Ken Follett majstrom napínavého štýlu, ktorý čitateľa hneď strhne. V popredí stojí láska schudobneného šľachtica Merthina a Carin, dcéry bohatého obchodníka s vlnou. Ich osudy sa formujú na historickom pozadí stredovekého Anglicka. Tieň tragického a nejasného osudu Eduarda II., o život ktorého usilovala jeho manželka Izabela, sa vznáša nad celým príbehom a zasiahne všetkých, ktorí sa s ním nevedomky dostali do kontaktu. Merthin sa stane tesárskym učňom a vyrastie z neho výnimočný staviteľ, presadí sa aj vo Florencii. Carin sa po nespravodlivom obvinení uchýli do kláštora, kde sa venuje povolaniu, pre ktoré je predurčená - liečbe chorých ľudí. Jej znalosti a obetavosť zachránia v čase moru nejeden život a jej opatrenia ušetria mesto od ďalšej nákazy.