Krásni 2. - Westerfeld, Scott americký autor 5. mája 1963; Nižníková-Kollarová, Lucia (Bratislava Slovart s.r.o., 2012)
Tally je konečne krásna. Jej výzor je dokonalý, jej oblečenie je úžasné, jej frajer je totálne sexi a ona je najpopulárnejšia nová krásna. Má všetko po čom túžila. Ale za všetkou zábavou ľ nekončiacimi večierkami, high-tech luxusom a úplnou slobodou - je ťaživý pocit, že niečo nie je v poriadku. Niečo dôležité. A potom dostane Tally správu zo svojej škaredej minulosti. Musí sa rozhodnúť či chce zabudnúť, alebo bude bojovať za svoj život - pretože autority nemajú v úmysle nechať na žive nikoho, kto vie o Dyme a starých škaredých.

1. časť: Škaredí
Keywords: Škaredí; americká literatúra; pre mládež; sci - fi; pre čitateľov od 15 rokov