Kukučkine slzy - Habovštiak, Anton slovenský spisovateľ 22. septembra 1924 - 14. apríla 2004; Kolčáková, Běla (Martin Osveta, 1987)
Kniha Kukučkine slzy je určená najmä deťom a mládeži. Nazdávame sa však, že si ju radi prečítajú aj dospelí, ktorí si vážia minulosť. Veď povesti sú teplom srdca našich predkov, hodno sa do jeho tlkotu započúvať.
Keywords: Jánošík; slovenská literatúra; literatúra pre deti; historické príbehy; povesti; pre čitateľov od 9 rokov; Orava