Klásky - Andel, Ján (Osveta, 1987)
Kniha obsahuje 60 krátkych básničiek a 8 autorských rozprávok, väčšinou o prírode a zvieratkách pre tie najmenšie deti ako je napr. Vyčítanka, Tri koláče, Kreslím, Uspávanka pre bábiku a rozprávky o Šťastí, O lieskovom oriešku, O myšiakovi, O žabke, O líške a vlkovi a Roztopašnej veveričke.. Na každej strane sú jemné akoby slnkom presvetlené ilustrácie akademického maliara Vladimíra Machaja.