Neodovzdaný list - Grey, Zane americký autor 31. januára 1872 - 23. októbra 1939 (Mladé letá, 1977)
Rodina Zanovcov bola za oných čias pozoruhodnou rodinou a väčšina jej členov bola historickými osobnosťami. Prvý Zanovec, po ktorom možno sa dopátrať, bol pôvodom Dán a šľachtic vypovedaný zo svojej krajiny. Do Ameriky prišiel s Williamom Pennom. Po niekoľko rokov patril medzi prominentov v novej osade, založenej Williamom Pennom, a Zanova ulica vo Philadelphii nesie jeho meno. Prvý Zanovec bol vraj pyšný, arogantný muž, a tak sa čoskoro stal nepríjemným pre svojich kvakerských bratov. Preto sa od nich odlúčil a odsťahoval sa do Virgínie. Usadil sa na rieke Potomac, na mieste, ktoré sa neskôr preslávilo ako grófstvo Berkeley. Tu sa narodili jeho piati synovia a jediná dcéra, hrdinka nášho príbehu.