Dín a Dán - Janovic, Tomáš slovenský autor literatúry pre deti a mládež, novinár, textár, básnik, 22. mája 1937 (Mladé letá, 1977)
Mám dve dcéry. Veľkú Katu, chvíľu planú, chvíľu zlatú. No a potom malú Táňu, chvíľu zlatú, chvíľu planú. Včera odcestovali s mamou na prázdniny a mňa nechali doma. Ani neviete, ako mi je smutno...