Dín a Dán - Janovic, Tomáš slovenský autor literatúry pre deti a mládež, novinár, textár, básnik, 22. mája 1937; Zimka, Ondrej (Bratislava Mladé letá, 1977)
Mám dve dcéry. Veľkú Katu, chvíľu planú, chvíľu zlatú. No a potom malú Táňu, chvíľu zlatú, chvíľu planú. Včera odcestovali s mamou na prázdniny a mňa nechali doma. Ani neviete, ako mi je smutno...
Keywords: literatúra pre deti; poézia; veľké písmená; pre čitateľov od 6 rokov; slovenská literatúra