Biela kňažná - Ďuríčková, Mária slovenská autorka pre deti 29. septembra 1919 - 15. marca 2004 (Mladé letá, 1988)
Autorka v tejto knihe rozprávok prerozprávala známe, ale aj menej známe klasické rozprávky. Z obsahu: Biela kňažná, Janček Palček, Ženích zo studne, Oráč a obri, Zlatá priadka, Smelá Žofia, Janko Hraško, Ropucha, O Jankovi Polienkovi, Tretí brat, Ženské plemeno, Bohynky...