Biela kňažná - Ďuríčková, Mária slovenská autorka pre deti 29. septembra 1919 - 15. marca 2004; Cipár, Miroslav (Bratislava Mladé letá, 1988)
Autorka v tejto knihe rozprávok prerozprávala známe, ale aj menej známe klasické rozprávky. Z obsahu: Biela kňažná, Janček Palček, Ženích zo studne, Oráč a obri, Zlatá priadka, Smelá Žofia, Janko Hraško, Ropucha, O Jankovi Polienkovi, Tretí brat, Ženské plemeno, Bohynky...
Keywords: Janček Palček; Oráč a obri; Zlatá priadka; O vodníkovi a krásnej Zuzane; Siroň a Otolienka; Janko Hraško; Dve sestry; Strom, ktorý všetko okrášľuje, voda, čo všetko oživuje, a vtáčik, čo všetko vyjaví; Ropucha; Krutometa; Ženské plemeno; slovenská literatúra; literatúra pre deti; rozprávky; veľké písmená; pre čitateľov od 9 rokov