Poklad nad všetky poklady - Habovštiak, Anton slovenský spisovateľ 22. septembra 1924 - 14. apríla 2004; Ondreička, Karol (Bratislava LÚČ, 1991)
Obsah: 1. O chlapcovi, čo prinášal jar 2. Poklad nad všetky poklady 3. Radosť je cennejšia ako zlato 4. Rodičovské požehnanie stavia deťom domy 5.Chamtivá nevesta 6. Kto čo robí, sebe robí 7. O najväčšom zrne na svete 8. Bol raz jeden taký kvet 9. Ako jeden netvor mútil vodu
10. Starý otec a jeho vnuk Urban
11. Lakomca neminie trest
12. Kde je láska, tam sa aj slniečko rado pozerá
13. Zlatý kľúč spod buka
14. Chlieb má veľkú moc
15. Ten má, kto pracuje
16. Ako Samo začal slúžiť Pánu Bohu
17. Lepšie je ľudí milovať
18. K šťastiu vedie dlhá cesta
19. O bráne, akej nikde na svete niet
20. Paľkovo najväčšie šťastie
21. Tri "Pán Boh zaplať"
22. Každému na svete treba pomáhať
23. Tri odpovede
24. Svet neraz zle súdi
25. Jankove hračky
26. Gašpar, Melichar a Baltazár
27. Ako melú Božie mlyny
28. Marko a vlky
29. Otcove rady
30. Štedrovečerné uhlíky
Keywords: slovenská literatúra; literatúra pre deti; rozprávky - autorské; pre čitateľov od 6 rokov