Čo mi líška rozprávala - Mahen, Jiří (Východoslovenské vydavateľstvo, 1986)
O ľuďoch líška rozprávala nerada,preto je o nich v tých rozprávkach veľmi málo rečí-veď inde sa nahovorí neúrekom o každom-aj o tom ich najmenšom skutku.