Čo mi líška rozprávala - Mahen, Jiří; Lada, Josef (Košice Východoslovenské vydavateľstvo, 1986)
O ľuďoch líška rozprávala nerada,preto je o nich v tých rozprávkach veľmi málo rečí-veď inde sa nahovorí neúrekom o každom-aj o tom ich najmenšom skutku.
Z obsahu: O rozmarnom svete - obrátenom svete, Prvý Ježko, Ako sa zverina vypomstila človekovi, O hlúpom čertovi, Zlatá ľalia, Myšací kráľ, Noc duchov, Račia princezná.
Keywords: česká literatúra; literatúra pre deti; rozprávky - autorské; rozprávky o zvieratkách; veľké písmená; pre čitateľov od 6 rokov