O princeznej Modroočke a iné rozprávky - Vojtášek, Alexej; Janusová, Viera (Bratislava Slovart, 1997)
Klasické rozprávky z celého sveta. Obsah
Statočný cínový vojačik (podla Andersena)
O dvoch sestrách a čarodejníkovi (anglická)
Ako myši prevetrávali zlaté peniaze (japonská)
Ako zvieratká prevracali medveda na druhý bok (ruská) Kto nájde slnce? (eskimácka)
Človek, byvol a tiger (vietnamská)
Koza odratá a jež (slovenská)
Prečo psy vycierajú zuby (filipínska) Ako zajac s lišiakom čižmy kupovali (rumunská)
Jeleň a jaguár (brazilska).
Lesný otec a lesná mať (estónska)
Slamený býček (ukrajinská)
Medveď a komár (kazašská).
O dievčatku Mrnčolíne (talianska)
O rybárovi Martinovi a o zlatej kačke (polská).
Trinásť múch (írska)
Medvedia Kožušina a sedem bratov (indiánska)
Spievajúca žabka (chorvátska)
Kocúr, kohút a líška (ruská).
ori a a princezná Modroočka (rómska)
Pampúšik (nórska)
Rozprávka o Hrome (laponská) .
Kmotor vlk rybárom (bulharská).
Prečo si opice nestavajú domy (africká)
Človek a pes (nemecká)
Keywords: literatúra pre deti; rozprávky - klasické; veľké písmená; pre čitateľov od 6 rokov