Pán Gum a čerešňa. 7. - Stanton, Andy (Slovart, 2013)
Pán Gum je strašne protivný starec, čo nenávidí deti, zvieratá a kukuricu. Kdesi neďaleko Spitej Lehoty stojí prastarý les a v ňom sa odohráva napínavý príbeh. Vystupujú v ňom legendárne zvieratá, o akých ste určite ešte nepočuli, a istí ničomníci, o ktorých ste už určite počuli (P. G. a V. V. III.), ale aj húsenica Vilma, lienka Otka Dvojbodka a voška Penelopa, ktoré na vôdzke vodí medovníkový riaditeľ Alan Taylor. A stojí v ňom velikánska čerešňa. Lenže aké temné tajomstvá sa skrývajú v jej hustej zelenej korune? A kde sa tu opäť vzali škriatkovia Kapitán Koleno a Polievkar? Polly to mieni zistiť a mieni to zistiť tak, že to zistí. Ale čo zistí? Zistíte to aj vy, keď si prečítate túto knihu!