A zasa preskakujem kaluže - Marshall, Alan (Mladé letá, 1973)
Ktože to ide na tom koni? Predsa Alan ľ v očiach obyvateľov jednej austrálskej dedinky mrzáčik, v hĺbke duše však neuveriteľne odhodlaný chlapec, ktorý si ide za svojim snom bez ohľadu na chromé nohy. Marshallove spomienky na detstvo strávené na rodnej austrálskej farme patria do zlatého fondu kníh o obdivuhodnej sile chorých. Naivne úprimný rozprávač s barlami, túžiaci sa vyrovnať svojim spolužiakom v každom ohľade, je zároveň vtipným pozorovateľom zanikajúceho kúzla austrálskej dedinky a prírody. Autobiografická kniha je pre čitateľov, ktorí si zamilovali príbehy malých hrdinov s obrovským srdcom.